Blog 3: te heet

Hier lekker op vakantie met uitzicht op het Comomeer in Italië gaan mijn gedachten uit naar een zeer hete bevalling een paar jaar geleden.

Karlijn belt dat de weeën zijn begonnen zo’n 2 uur geleden. De vorige keer duurde de ontsluiting heel lang dus ik hoef nog niet gelijk te komen. Ze wilde alleen even laten weten dat ze begonnen was aan de bevalling. Twintig minuten later belt Ton dat de weeën nu wel heel krachtig en pijnlijk zijn en of ik wil komen. Het is 10 minuten rijden dus ik ben er zo. Karlijn wil graag in het ziekenhuis bevallen net als de vorige keer. Plus dat ze nu tijdelijk in een stacaravan wonen en niet veel ruimte hebben. Onderweg zet ik de airco in de auto aan. Het is augustus en bloedje heet buiten, ik hoop dat ze airco of een ventilator hebben.

Als ik de stacaravan binnenkom hoor ik Karlijn al heftig puffend de weeën wegzuchten. Goed bezig dus! Ik hoop dat we nog tijd hebben om naar het ziekenhuis te gaan. Maar nee, de weeën komen elke 3 minuten en ze heeft al 7 centimeter ontsluiting. Superfijn dat het sneller gaat dan de vorige keer, maar wel even schakelen dat ze dus hier gaan bevallen. Ton schiet even in de stress want dat had hij niet in zijn hoofd. Karlijn kan het allemaal niet meer schelen, puffend staand naast het bed vangt ze wee voor wee goed op. We gaan alles klaarzetten voor de bevalling en Ton belt het kraamcentrum dat ze een kraamverzorgster mogen sturen. Nog even het adres uitgelegd omdat de stacaravan achter op het erf van iemand anders staat.

Het is al behoorlijk warm binnen. Op de wekker naast het bed geeft de thermometer al 33 graden aan. Geen airco binnen en de ventilator staat op het hoofd van Karlijn gericht. Het duurt nog ongeveer anderhalf uur  tot Karlijn volledige ontsluiting heeft en de temperatuur loopt op, inmiddels is het 36 graden. Niet alleen bij Karlijn guts het zweet eruit, ook Ton en ik hebben inmiddels een knalrood hoofd. Karlijn gaat op de kruk naast het bed zitten en 12 minuten later wordt er een jongetje Victor geboren. Ik kijk snel op de wekker met de temperatuur -> 40.2 graden!!!

Gelukkig horen we het in verte al rommelen in de lucht en niet veel later begint het te regenen. De temperatuur in de caravan zakt geleidelijk aan weer naar beneden als we de deur openzetten. Het zal nog wel even duren voordat alle warmte eruit is. Even later rijd ik naar huis in de stromende regen. Ik heb de neiging om er heerlijk in te gaan staan, maar de volgende bevalling kondigt zich alweer aan.

 

Alle namen in het blog zijn verzonnen, de situaties zijn wel echt gebeurt.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen