Cursussen

Cursussen tijdens en na de zwangerschap

NVFB-ZwangerFit® cursus
NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness.
Deze cursus wordt gegeven in Scherpenzeel en Achterveld.

 

Margot Bevalt Zwangerschapscursussen & Coaching
Bij Margot kan je ook terecht voor je persoonlijke voorbereiding op de bevalling. Dit is speciaal voor zwangeren met angst of een trauma. Meer informatie kan je vinden op Margot Bevalt.

Zwangerschapscursussen van Margot Bevalt:
Mindful zwangerschapscursus: Complete zwangerschapscursus & Mindfulness training in één.
Korte Zwangerschapscursus (3 uur ): Complete, realistisch &  praktische zwangerschapscursus samen met je partner (mooie aanvulling op de CP)
1:1 Zwangerschapscursus: Individuele voorbereiding op de bevalling (met of zonder partner)
Online training

 

Haptonomie
Deze begeleiding is er op gericht om de natuurlijke gevoelens van de (aanstaande) ouders naar het kind te bevestigen en te verdiepen. Het gaat erom, zowel gedurende de zwangerschap, tijdens de geboorte, als in de periode daarna, een klimaat te scheppen waarin het kind voelbaar welkom is. Daarnaast leer je omgaan met de veranderingen in je lichaam en je, samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling.
Kijk op haptotherapie-amersfoort of tel.nr. 033-258 1959

 

Jouw Maeva

Zwangerschapscursus in een groep, alleen of met je partner. Aan bod komen: kennis over je lichaam, de geboorte en de baby. Ademhalingstechnieken en massages en persoonlijke inzichten wat voor jou belangrijk is.  De basis is hypnobirthing. Kijk op http://jouwmaeva.nl

 

Samen bevallen
De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling.
www.samenbevallen.nl of tel.nr. 06-1148 6678

 

Zwangerschapsyoga
De zwangerschapsyoga wordt in Woudenberg gegeven door Sylvia Verduin. Je kan alvast een blik werpen op haar website www.sylviaverduin.nl tel.nr. 033-258 9975

In Driebergen wordt zwangerschapsyoga geven door Edith de Graaf. Kijk voor meer informatie op www.yoga-heuvelrug.nl

 

Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage en coaching door Reintje van der Cingel in Maarn. Reintje is massagetherapeut en psycholoog met aanvullende specialisatie in pre- en perinatale psychologie. Haar hart ligt bij het masseren en begeleiden van zwangeren en jonge gezinnen en heeft inmiddels 20 jaar ervaring.

Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Je lichaam is hard aan het werk voor de komst van je kindje. Een zwangerschapsmassage is een goede manier om je lichaam en geest even helemaal tot rust te laten komen en je eventuele pijnklachten te verlichten.

Tijdens de zwangerschap is je gevoelswereld turbulenter. Dat komt door de extra hoeveelheid hormonen en door de vele veranderingen in je leven. Een steuntje in de rug middels coaching kan je weer in balans brengen. www.zwangerschap-massage.nl

 

Zwangerschapsmassage bij praktijk Namaste-massage in Doorn.
Je zwangerschap is bij uitstek een periode om bewuster te leven, je aandacht meer naar binnen te richten en goed voor jezelf te zorgen. Massage helpt je op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met wat er in je leeft. Bovendien kunnen massages in de laatste weken een aangename bijdrage leveren in de voorbereiding op je bevalling.
www.namaste-massage.nl

 

Zwangerschapsmassage Veenendaal
Een zwangerschapsmassage geeft directe verlichting van pijn en ongemak. De massage laat je als vrouw de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en het werkt kalmerend, pijnbestrijdend en het geeft een geluksgevoel. Klik hier voor meer informatie.

 

Zwangles
Dit is een zwangerschapscursus met zingen als uitlaatklep en ontspannende factor.
Maaike Rijnsburger is muziekdocent en Doula. Kijk voor met informatie op zwangles.

 

Dunstan Babytaal
Dit is een cursus speciaal voor aanstaande ouders en ouders met baby’s tot 3 maanden. Leer de verschillende geluiden en lichaamstaal van je baby herkennen en weet wat je kunt doen.
De behoeften van je kind herkennen kan al direct na de geboorte; een fijne start!
Kijk op Dunstan Babytaal

 

Bevallen in water
Praktische informatie over baden, natuurlijk bevallen en het gebruik van water tijdens de zwangerschap en geboorte, de rol van de partner en de rol van verloskundige, diverse houdingen en hulpmiddelen.
Kijk op oerbron  of waterkinderen

Nieuws

Ontdek wat er gebeurt binnen Maeva

Nieuw prikpunt voor de NIPT in Scherpenzeel

Goed nieuws voor alle cliënten die gebruik willen maken van de NIPT! Vanaf maandag 19 februari 2024 is het Saltro prikpunt in het Eerstelijnscentrum het Foort ook een officiële afnamelokatie […]

Lees artikel

Nieuwe waarneemster bij Maeva

Vanaf 1 januari 2024 zal Esther ons team komen versterken. Welkom Esther! Zij stelt zich graag aan jullie voor; Hoi allemaal, Mijn naam is Esther Udo en vanaf januari 2024 […]

Lees artikel

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen