Algemene informatie

Coaching is gericht op een vertrouwelijk gesprek in een rustige en ontspannen sfeer

Er is alle ruimte en tijd voor jou en alles wat je bezighoudt. De coach stelt vragen en dat helpt je om meer inzicht te verkrijgen in je eigen gedachten en patronen. Daarnaast reikt de coach hulpmiddelen aan, waarmee jij je eigen wijsheid, kracht en innerlijke rust kunt vinden.

Een stap naar een psycholoog is vaak te groot, maar je weet dat je hulp nodig hebt in het verwerken van een nare bevalling, het verwerken van je miskraam, weer lekker in je vel willen zitten als jonge moeder of je hebt depressieve gevoelens na je bevalling. Dan is een verloskundig vrouwencoach wellicht iets voor jou.

De gesprekken zijn gericht op de acceptatie, rust in je hoofd en vergroten van je zelfvertrouwen. Je leert hoe je kunt omgaan met gedachten en emoties en dat je daar zelf veel invloed op kunt uitoefenen.

Voor wie is coaching:

  • Miskraambegeleiding
  • Verwerking van een nare bevalling
  • Begeleiding na het overlijden van je baby in de zwangerschap of net na de geboorte
  • Vrouwen met een postnatale depressie
  • Hulp bij het schrijven van je geboorteplan of kraamplan
  • Zorgen rondom moederschap
  • Vrouwen met een kinderwens of die bezig zijn in een traject voor hun kinderwens

Net als sporten om lichamelijk fit te blijven is coaching een keuze om geestelijk fit te blijven.

Een coachtraject bestaat in meeste gevallen uit één tot vijf gesprekken, afhankelijk van je coachvraag en de door jou gewenste hulp. Bij praktijk Maeva heeft Patricia Bult, één van de verloskundigen, de vrouwencoach opleiding gevolgd. In onze praktijk is geen wachtlijst voor coaching.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen