De informatie avonden binnen de praktijk hebben een nieuwe vorm gekregen. Na de termijnecho wordt je ingedeeld in een groep en met die groep heb je 4 informatie avonden van Maeva en 2 vanuit Kansrijke Start (samenwerking met consultatiebureau, maatschappelijk werk, gemeente en orthopedagoge). De avonden zijn interactief, dus lekker veel zelf bezig zijn. Daarnaast is er ook tijd om al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.
Verloskundige zorg samen met andere zwangeren;
Ondersteuning en kennis uitwisselen
In elke groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen. Hierin ondersteun je elkaar. Daarnaast leer je hoe je op een gezonde manier je zwangerschap kunt doorlopen. En hoe je je zo goed mogelijk op de bevalling en de periode daarna kan voorbereiden.
Vaste dag en tijdstip, geen wachttijd
De groepen zijn op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend en heb je via de mail gekregen. De avond over de bevalling en de periode na de bevalling zijn ook de partners uitgenodigd.
De avonden zijn gratis, mede door de subsidie Kansrijke Start vanuit de gemeente Scherpenzeel en Renswoude.
Je hebt langer contact met de verloskundige dan op het spreekuur. Je kunt dus ook meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook belangrijk voor de verloskundige; zij hoort meer en kan beter begrijpen wat voor jou en de andere zwangeren belangrijk is.
Betere uitkomsten van de zwangerschap
Uit onderzoeken is gebleken dat deze vorm van zorg betere uitkomsten geeft. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen dit een hele fijne vorm van zorg vinden.
Veel tijd voor vragen, informatie en nog leuk ook!