Implanon plaatsen

Naast alle zorg rondom zwanger worden, zwangerschap, bevallen en de periode net daarna, kun je ook bij ons terecht om ervoor te zorgen dat er even geen mogelijkheid is tot zwanger worden. Als je hebt gekozen voor een Implanon als anticonceptie, kan deze bij ons op de praktijk door je eigen verloskundige geplaatst worden. Hiervoor kan je een afspraak maken bij de assistente.

De Implanon wordt digitaal aangevraagd en naar de praktijk gestuurd.  Let op, deze moet in de meeste gevallen zelf betaald worden. Check voor de zekerheid even je aanvullende verzekering. De plaatsing van de Implanon wordt altijd vergoed door de verzekering, dit valt onder de basiszorg. Plaatsing kan ongeveer vanaf 4 weken na je bevalling. Een week na de plaatsing plannen we een telefonische afspraak met je in en na ongeveer 3 maanden plannen we altijd een nacontrole  op de praktijk.

Ook als je nog nooit bevallen bent, of niet bekend bent bij ons in de praktijk, kan je natuurlijk ook bij ons komen voor het plaatsen van een Implanon. Als je advies wilt over de verschillende soorten van anticonceptie, maken we graag een afspraak met je om alles rustig door te spreken.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen