De verloskundige en kraamzorg

Verloskundige

De verloskundige komt de eerste paar dagen in het kraambed elke dag en daarna om de dag langs zolang de kraamverzorgster er nog is en soms langer indien nodig. Tijdens de bezoekjes van ons bespreken we alle controles van moeder en kind en kijken we welke zorg er voor jullie nodig is. Ook nemen we de tijd om de bevalling na te spreken. ’s Avonds en ’s nachts als de kraamverzorgster er niet is en je hebt vragen of een probleem dan kan je altijd een van ons bellen op het spoednummer.

Aan het einde van het kraambed geven wij o.a. informatie over de nacontrole, het consultatiebureau en over anticonceptie.

Na 6 weken kom je op nacontrole op de praktijk. Tijdens deze nacontrole meten we  je Hb en bloeddruk en bespreken hoe het gaat. Misschien heb je nog vragen over de bevalling of de tijd erna. . Heb je een keizersnede gehad dan heb je ook een telefonische nacontrole door het ziekenhuis.

Kraamzorg

De kraamverzorgster wordt door ons  gebeld tijdens de bevalling. Zij assisteert ons bij de bevalling en blijft de eerste paar uur bij jullie voor de verzorging en observatie van moeder en kind. Het streven is om dezelfde kraamverzorgster die bij de bevalling is ook de rest van de kraamtijd in het gezin te houden.

Aan de hand van het aantal uren die de verzekeraar vergoedt wordt er een rooster gemaakt voor de kraamtijd, dit gaat in onderling overleg met de kraamverzorgster en jullie als gezin. De kraamverzorgster zal jullie helpen en informeren over de verzorging van jullie baby en het herstel van moeder. Ook zal ze wat lichte huishoudelijke taken uitvoeren t.b.v. de hygiëne van moeder en kind.

Mochten er problemen in het kraambed ontstaan dan kan in overleg met ons het aantal uren/dagen worden uitgebreid.

Rond de 30 weken in de zwangerschap wordt je gebeld voor de intake vanuit het kraamcentrum. De intake kan bij je thuis zijn of telefonisch.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen