Wat moet je regelen en wat moet je kopen?

Er zijn een aantal zaken waarvan het verstandig is ze goed te bekijken aangezien je daar later plezier van hebt.

Regelzaken
Als je in verwachting bent zijn er een aantal dingen die je moet regelen, zie hiervoor het artikel “Adviezen in de zwangerschap”.

De belangrijkste do’s en don’ts voor als je zwanger wilt worden kun je uitgebreid vinden op de pagina “Vruchtbaarheid” en “Erfelijkheid“, maar hieronder alvast een kort lijstje.

  • Als je medicatie gebruikt, overleg dan met de huisarts of je hiermee mag stoppen als je zwanger wilt worden. Meer informatie kun je vinden op Lareb.
  • Heb je vragen over erfelijkheid? Neem dan contact met ons op of kijk op zwangerwijzer of erfelijkheid.
  • We adviseren je een speciale multivitamine voor de zwangerschap te gebruiken; hierin zit ook foliumzuur, dat helpt een open ruggetje bij je kindje te voorkomen en is verkrijgbaar in elke drogist of apotheek.
  • Stop met anticonceptie als je dat gebruikt en stop tegelijkertijd, maar liever nog eerder geheel met roken, drinken en drugs gebruiken, kijk hiervoor bijvoorbeeld op rokeninfo, alcoholenzwangerschap of drugsinfo.
  • Eet gezond, kijk hiervoor bij het Voedingscentrum.
  • Als zwangere vrouw kun je andere vrouwen helpen om ook zwanger te worden. Wil je weten hoe? Kijk dan eens bij Moeders voor Moeders.
  • Het is belangrijk om inzicht te krijgen in je financiële situatie. Het is verstandig geld te gaan sparen en te kijken wat het krijgen van een kindje kost, kijk hiervoor op NIBUD.
  • Bedenk hoe je het wilt aanpakken als je werkt en wie er op jullie kindje mag passen als jullie beiden werken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Oudersvannu.

Uitzetlijst
Als je wilt weten wat je ongeveer nodig hebt als er een baby komt, kijk dan op 24baby. Hier kun je zelf een lijst samenstellen van dingen die je nodig hebt, je kunt de lijst zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Ben je zwanger, of wil je graag zwanger worden?
Wij staan je graag bij met advies!

Contact opnemen